Cursus-aanbod

De Gelderse Keepers School heeft in de loop der jaren een uitgebalanceerd aanbod van keeperscursussen ontwikkeld. De hoge kwaliteit van de cursussen komt voort uit een combinatie van praktijkervaring, persoonlijke en sociale vaardigheden, opleidingen en enthousiasme. Naast cursussen biedt de GKS ook trainingen en presentaties op locatie aan.

Klik op het onderstaande plaatje om een vergroting van het activiteitenoverzicht te openen.De volgende cursussen worden aangeboden:

  • Basis (hierin begint elke jeugdkeeper, ongeacht het aantal jaren ervaring als keeper)
  • Gevorderden
  • Gevorderden-plus
  • Topklasse
  • Selectiekeepers
  • Privé trainingen

De cursussen worden aangeboden op sportcomplex De Veldhoek in Hengelo (Gld). Daar maakt de Gelderse KeepersSchool gebruik van een goede accommodatie waar alle benodigde cursusmaterialen aanwezig zijn.

Tijdens de cursus krijgen de keepers een keepersshirt, keepersbroek, keepershandschoenen, windjack, keeperstas, springtouw, sokken, presentatiepak, presentatieshirt, drinkbidon en keepershandschoenentas is bruikleen. Wanneer een keeper met succes een cursus heeft afgerond, ontvangt hij of zij, met uitzondering van de eerste elftallen cursus, een certificaat van de Gelderse KeepersSchool en een herinneringsbokaal van de cursus. De meeste deelnemers volgen meer dan één cursus. Vaak wordt na de basiscursus deelgenomen aan de gevorderdencursus, om daarna wellicht deel te kunnen nemen aan de gevorderden-plus of topklasse cursus. Deelname aan de gevorderden-, gevorderden-pluscursus of topklasse kan alleen na het voltooien van de basiscursus. Of een keeper toegelaten wordt tot de gevorderden-pluscursus of topklasse wordt bepaald door de leiding van de Gelderse KeepersSchool. Slechts een beperkte groep kan deelnemen aan deze cursussen.

Voor deelname aan de cursus selectiekeepers is geen vooropleiding vereist. Ook het niveau waarop het eerste elftal voetbalt, is geen graadmeter voor toelating tot de cursus. 

Voor alle cursussen is een maximaal aantal deelnemers vastgesteld. Dit doen we om de kwaliteit van de cursus op een hoog niveau te kunnen houden. Iedere deelnemer heeft recht op voldoende begeleiding en persoonlijke aandacht.

Bij de cursus inbegrepen is één training met videoanalyse. De opnames daarvan zullen per mail naar alle cursisten toegestuurd worden.

Onder de kopjes aan de linkerkant op deze website kan meer informatie gevonden worden over de verschillende cursussen en activiteiten.